FAQS - Често задавани въпроси


ПОРЪЧАЙ ОНЛАЙН

Какво представляват есенциалните мастни киселини?

Есенциалните мастни киселини са незаменими, тъй като човешкото тяло не може да ги произвежда, а се нуждае от тях във връзка с много и важни функции на организма. Затова тези ценни мастни киселини трябва да бъдат набавяни от други хранителни източници.

Какво представляват "Oмега-3" и "Oмега-6" мастните киселини?

Oмега-3 и Омега-6 са семейство есенциални мастни киселини, които са необходими за производството на локални хормони, които контролират функциите на органите в цялото ни тяло. Омега-6 мазнините имат склонността да поддържат възпалителните процеси в организма, а Омега-3 имат противовъзпалителен ефект. Ние трябва да приемаме балансирано количество Омега-6 и Омега-3 мастни киселини за оптимално здраве. Есенциалните мастни киселини включват Омега-6 киселините, (които се съдържат в повечето растителни масла и животински продукти от домашни животни, хранени с житни култури, а Омега-3 се съдържат в маслото от ленено семе, океанската риба, дивеча, в месото от домашни животни, хранени със зелени растения, както и в рибеното масло). Повечето хора консумират прекалено голямо количество Омега-6 мазнини и недостатъчно количество Омега-3. Затова е необходимо да се намали приема на източниците на Омега-6 и да се увеличи приема на източниците на Омега-3.

Каква е препоръчителната дозировка ленено масло за възрастни и деца?

Препоръките, давани най-често от специалистите по хранене, са дневно около 4-5 грама от маслото на всеки 45 килограма телесно тегло за възрастни. За деца препоръката е дневно по 1-2 грама на всеки 15 килограма телесно тегло.

Трябва ли да съхранявам капсулите в хладилник?

Капсулите не се нуждаят от охлаждане или замразяване. Можете да ги съхранявате в кухненския шкаф или на полицата и те ще запазят своите качества и действие напълно до изтичане на срока на годност, посочен на опаковката.

За кого е полезно лененото масло?

Тъй като лененото масло съдържа двете най-важни есенциални мазнини, необходими за оптимално здраве, на практика всеки един може да го приема. Есенциалните мазнини са свързани директно с много жизненоважни биологични функции. Недостигът на тези мазнини в храненето ни е свързан с голям брой заболявания и усложнения на здравето.

Кои са ранните белези на недостига на есенциалните мастни киселини?

Ще превиша ли количеството на Омега-3, ако приемам маслото от ленено семе?

Тъй като повечето хора поглъщат Омега-6 много повече от необходимото количество всеки ден, то в такъв случай е важно да се приемат достатъчно Омега-3 и да се намали външното приемане на Омега-6.

Ще напълнея ли като приемам тези есенциални мастни киселини?

От всички полиненаситени мастни киселини в човешкото хранене Омега-3 мастните киселини, които се съдържат в лененото и рибеното масло, оставят съвсем незначително количество мазнини в тялото. На практика тези мастни киселини повишават метаболизма и изгарянето на нежеланите телесни мазнини. Това е причината, поради която много известни инструктори и треньори препоръчват лененото и рибеното масло като източници на енергия, които в никакъв случай няма да добавят нежелана телесна мазнина.

Вземам лекарства. Ще попречи ли лененото масло на действието им?

Във връзка с лекарствените средства, които приемате, е важно да се консултирате с Вашия лекар или фармацевт относно намерението Ви да вземате лененото масло и да ги уведомите за това, че възнамерявате да използвате лененото масло като част от ежедневното Ви хранене с цел да си набавите така важните за организма Ви есенциални мазнини.

Безопасно ли е лененото масло по време на бременност?

Моля, консултирайте се с Вашия лекар винаги, когато решите да преминете към нов, по-здравословен режим или чувствително да промените или да добавите нови съставки към вашата диета добавки, особено при бременност. Така ще бъдете спокойни, а специалистът ще ви препоръча качествените добавки.

В какъв тип опаковка трябва да бъде маслото?

Ние предпочитаме да използваме черни непрозрачни пластмасови опаковки, които са произведени от полиетилен с висока плътност (HDPE), произведен специално за Barlean's Organic Oils. HDPE е изцяло одобрен и утвърден от правителствата на САЩ и Канада за производство на опаковки за растителни масла и има безупречна репутация що се отнася до безопасност и защита на здравето.
Ние правим всичко, което е възможно, за да предпазим маслото от вредното влияние на светлинното излъчване, което не може да осигури дори и най-плътното стъкло с цвят на кехлибар. Да запазим нашите масла недокоснати от външни влияния е един от най-важните ни приоритети.

Кои организации сертифицират Вашите продукти и гарантират чистият им органичен произход?

Quality Assurance International или Международната организация за гарантирано качество сертифицира нашите продукти.

Всички ли Ваши продукти не съдържат глутен?

Да, абсолютно всички продукти на фирмата Barlean’s не съдържат глутен.

Как може да бъде гарантирано, че рибеното масло е от винаги пресен улов?

Рибеното масло на Barlean’s от винаги пресен улов отговаря на всички публикации и монографии на Съвета за отговорно хранене CRN (Council for Responsible Nutrition). CRN е най-влиятелната търговска асоциация на Америка, базирана във Вашингтон, която представлява снабдителите и производителите в индустрията на хранителните добавки. Членовете на CRN се подчиняват на строги правила и етични принципи, спазват общоприети ограничения за дозиране и производство, за да отговарят на висококачествените стандарти на добрата производствена практика. (GMP Good Manfacturing Practices). В този кодекс е разработена специална монография за продуктите, съдържащи Омега-3. Монографията регламентира стандарти за качество и поставя граници за замърсяването на околната среда.

Нашите продукти съответстват на изискванията на GISSI – световноизвестната Италианска академична група за изследване на инфаркта на миокарда. Това представляват вече наложени стандарти за оптимално дозиране, съобразено със силата на действие и ежедневните потребности на организма.

Нашите рибени масла са ултра пречистени и предпазени от външни влияния, което гарантира оптимално усвояване. Тук трябва да добавим, че те се препоръчват от водещи специалисти и лекари.

Съдържат ли се някакви обикновени алергени в рибеното масло от пресен улов?

Рибеното масло от пресен улов не съдържа глутен, мая, млечни деривати, изкуствени оцветители или аромати.
Съдържа естествен витамин Е, извлечен от пречистена соя.

healthy foot