СУПЕР ОМЕГА ПЛАН, ЗА ДА СЕ ПОЧУВСТВАТЕ РАЗЛИЧНОФобията от мазнини. Предразсъдъците. Омразните групи мазнини

Днес модерното общество страда от страх или, както някои ще го нарекат, от явна и чиста омраза към мазнината. Разбира се, знаем, че погрешните мазнини ще ви карат да напълнявате, запушват артериите ви и предизвикват туморни образувания. Знаем също обаче, че съвсем малка част от мазнините са убийци. Повечето хора в дествителност са информирани погрешно и мразят всички мазнини. Ако искате да постигнете своето оптимално здраве, можете да се възползвате от Супер омега плана и като начало да започнете да консумирате правилните мазнини, каквото е например маслото от ленено семе.

Добрите мазнини срещу лошите мазнини

Можете да консумирате мазнини. Можете да консумирате много мазнини. Но ключовото умение за поддръжка на тялото и ума ви в състояние на оптимално здраве е да се научите да различавате добрите от лошите мазнини. В Гърция типичната храна се състои от 40 процента мазнини (същия процент, както в САЩ или Европа), но значително малък процент от гърците имат рак на простатата и на гърдата. Така че, не мазнината сама по себе си е враг, а по-скоро типът мазнина, която консумираме. Гръцката храна е богата на Омега-3 и мононенаситени (Омега-9) мастни киселини. Това са добрите мазнини, които за съжаление вече не получаваме в достатъчно количество от нашата храна. Всъщност, както споменава Майкъл Мъри, доктор природолечител, „ Повечето хора са намалили консумацията си на естествени, неподправени есенциални мастни киселини и драстично са увеличили консумацията на рафинирани и подправени мазнини и масла.”

Мазнини, които убиват!
Тревожно научно изследване показва, че излишни количества наситени мазнини и транс-мастни киселини (произведени изкуствено молекули, създадени от хидрогетирането на растителни мазнини) са убийци, които повишават риска от заболявания на сърцето, тумор, диабет и други свързани с възрастта заболявания. Тези лоши мазнини се намират в говеждото месо, млечните продукти, маргарина, печените продукти и други обработени храни.

От друга страна, ако прибавите само няколко грама масло от ленено семе в дневната ви храна, тогава ще увеличите значително „здравите” години от вашия живот.

Лененото масло би могло да бъде една от най-добрите пълноценни храни, добавяни към диетата ви. Това е точната мазнина в точното време, погледнато исторически. Време, когато нашите храни са изчерпани откъм Омега-3 мастни киселини.

Няколко грама ленено масло на ден

Хипократ е казал да оставим храната да бъде нашето лекарство. И в най-пълна сила това важи за лена. Ленът е най-перфектната природна мазнина, която можем да включим в диетата си.
Прясното и студено пресовано ленено масло, което предлагаме на вниманието ви, е от органично отгледани и не генетично третирани ленени семена – без каквито и да било замърсители и химикали и богато на Омега-3 мастни киселини.

Увеличаващите се доказателства от молекулярни и биологични експерименти на клетъчно ниво, както и клиничните проби, говорят за това, че Омега-3 мастните киселини потенциално са свързани с благотворно влияние при сърдечносъдови заболявания, тумор, остеопороза и симптоми на менопаузата. Тези потенциални ползи за здравето са в съответствие с епидемиологични данни, показващи, че нивото на различни болести на сърцето, различни видове тумори, остеопорозни фрактури и симптоми на менопаузата е по-ниско при хора, които консумират растително-базирани храни, богати на Омега-3 мастни киселини. Истината е, че повечето от нас биха имали съществена полза от органичния лен.

ЛЕНЪТ СРЕЩУ НА РАКА И ЗАБОЛЯВАНИЯТА НА СЪРЦЕТО
Лененото масло се е превърнало в едно от най-сензационните и търсени продукти в магазините за здравословни храни и аптеките, тъй като притежава силни предпазващи и благоприятни свойства.

Заболявания на сърцето
Лененото масло се бори с болестите на сърцето като намалява опасния LDL холестерол и триглицеридите, както и намалява вискозитета на кръвта и намалява натрупването на артеросклеротична плака по стените на артериите.
„Изследванията на населението доказват, че хората, които консумират храни, богати на Омега-3 мазнини от рибни или растителни източници, са със значително намален риск за развитие на болести на сърцето”, казва Мъри.
„Над 60 двойно проверени изследвания показват, че както добавките от рибено масло, така и маслото от ленено семе [и двете са богати на омега-3 мастни киселини] са много ефективни при понижаването на кръвното налягане.”
В действителност, от изследванията е видно, че само една супена лъжица ленено масло на ден може да намали както систоличните, така и диастоличните показатели на пациенти до повече от осем или девет милиметри на живачния стълб. Лененото масло е често предписвано заедно с лекарствата на хора със сравнително повишено кръвно налягане.

Рак
Може би най-сензационната новина за лена е във връзка с рака. Изследване на 120 жени показва, че тези с най-високо ниво в тъканта на гърдите на Омега-3 мастни киселини (намиращи се в изобилие в лененото масло), имат най-малко проявление на рак на гърдата. Дори нещо повече - от тези, дори тези от тях, при които все пак се е развила болестта, все още показват най-малка вероятност от разпространение на рака по другите органи на тялото (метастази). Това дава надежда за много жени.

Американската ракова асоциация докладва, че една на осем жени заболява от рак на гърдата. За съжаление, ракъта на гърдата може да съществува години, преди да бъде забелязан с помощта на мамография или самопреглеждане. Нещо повече, много жени имат грешното схващане, че ако нямат фамилна анамнеза на рак на гърдата, то те няма да бъдат засегнати. Истината е, че мнозинството от жените в наше време, които имат диагноза рак на гърдата, не са имали „семейни” предпоставки. Горните данни призовават всяка жена да предприеме активни действия за предотвратяване на болестта.

Някои състояния, които се подобряват от ленено масло

healthy foot